MediaPublic
Joi, 24 August 2017 00:26      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie Interviu Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Fotograf din indemnul inimii

Marţi, 16 Februarie 2016 10:06
Interviu
Fotograf din indemnul inimii

 Jet Lag este blestemul lumii moderne. Fotograful din Taiwan Chien-Chi Chang studiază efectul tranzitului rapid, de la un fus orar la altul, asupra corpului și sufletului.

Reporter

El este mereu pe drum. Călătorind în întreaga lume. Chien-Chi Chang este un membru al renumitei agenții de fotografie Magnum. El duce o viață ce se întinde în timp și spațiu; plecare și sosire. Are și un preț?

Interlocutor

Din păcate Jet-Lag nu este doar o parte din viața mea, este și un mod de viață.Nu am legături cu pământul sau rădăcini ... întotdeauna sunt în mișcare. Între acasă, între proiecte, între patrii.

Reporter

Patria este Taiwan. Dar Chien-Chi Chang este în mișcare de aproximativ 25 de ani. El a petrecut o mulțime de timp în SUA, dar s-a simțit atras de Europa. În cele din urmă, dragostea l-a dus la Graz, Austria, unde locuiește acum.De ce?

Interlocutor

Înainte de a avea copii, ei sunt mici - trei ani și jumătate și doi, înainte de asta, ori de câte ori plecam eram ca un zmeu, fără fir. Aveam un fel de zbor liber, până când am simțit că am ceva ce mă poate aduce înapoi.

Reporter

Izolare, înstrăinare, senzația de a fi pierdut în lume - acestea sunt temele ce ele explorează în diferite proiecte pentru Magnum. Multe dintre ele îl duc în Asia de sud și est?

Interlocutor

În interior, există o nevoie de a face proiecte, de a spune istoriile lor, și toate aceste povești și proiecte sunt interconectate.

Reporter

A fotografiat oameni bolnavi mintal din Taiwan. Dar pentru seria sa Jet-Lag, el însuși a observat și a efectuat un fel de auto-analiză prin fotografie. E un crez, o chemare, o obligatiune?

Interlocutor

Există un lucru numit 'OCD' -  tulburare obsesiv-compulsivă ... Off, este un termen clinic. Nu doar vreau să o fac. Simt că trebuie să o fac ...

 

Jet-Lag - un jurnal de călătorie neobișnuită care surprinde singurătatea spațiilor "în-între”.

sursa dw.de


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Promotor al oamenilor creativi Un medic cu litera mare Cum sa tii pasul cu timpul si sa -ti faci o cariera Fotograf din indemnul inimii Universul lui Wolfgang Becker Houellbeqc are o pozitie clara Filosoful care regândește istoria Africii Luptă impotriva schimbarilor climatice


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 15 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 15 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar


Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus