MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:44      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie Interviu Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Heidi Levine spune povești care trebuie spuse

Luni, 06 Iulie 2015 11:24
Interviu
Heidi Levine spune povești care trebuie spuse

 Când vine vorba de fotojurnalism, Heidi Levine este una dintre cele mai bune, cu fotografiile ei convingătoare din regiunile de criză. Recent, a fost onorată pentru munca curajoasă.Ea are un aspect meditativ ... Uneori, chiar un pic trist. Fotojurnalista din SUA Heidi Levine a fost la Berlin pentru a lua un premiu - și a adus unele fotografii realizate pe parcursul anului trecut. Inclusiv în Fâșia Gaza.

 

reporter

Ce  mesaj aduceti prin seria prezentată ?

interlocutor

Am dorit să arat lumii costul uman al conflictului. Caut să arăt cum un conflict distruge vieți, cum familiile varsă lacrimi. De asemenea, caut ceva în fotografiile mele care ajută oamenii de oriunde din lume să poată simță o legătură cu oamenii pe care îi fotografiez. Caut conexiuni.

reporter

Prima dată ati  mers în Israel în 1983. Ati  planificat să petreceti un an acolo, lucrând pentru o agenție de fotografie. Dar ati  rămas  acolo  si în prezent, captand  imagini în mai multe zone de război, inclusiv Irak, Siria și Egipt. Slujba aceasta este una periculoasă, mai ales vara trecută, în special, atunci când a izbucnit conflictul Israel-Gaza. Ce va făcut să ajungeti acolo?

interlocutor

Când am plecat din Fâșia Gaza, am simțit că sufletul meu a rămas acolo. Am pierdut un coleg apropiat și un prieten, Hatta Musa, care lucra pentru AP, a fost grav rănit, și a pierdut piciorul. Propriul conducător auto, care a fost șoferul meu timp de 15 ani, a pierdut casa și familia a rămas fără nimic.

reporter

Ati avut curajul să priviti in ochii rebelilor înarmați, de exemplu,  în Libia, în 2011 - când ati filmat, nu doar a fotografiat.

interlocutor

Niciodată nu te obișnuiești. Știi, o mulțime de oameni mă întreabă, dacă sunt insensibilă? Sau m-am  obișnuit să văd lucruri, cum ar mizerie și moarte. Să fiu sinceră, absolut nu. Mă simt mai sensibilă acum că am fost expusă la toate, deoarece, știți, mai întâi de toate sunt om.

reporter

Misiunea dumneavoastră e sa  sensibilizati lumea, pentru a fi mai bună. Tocmai ati fost numită că posedati curajul Anja Niedringhaus în Fotojurnalism, un premiu creat pentru a onora viața și opera fotografei premiului Pulitzer, ucisă în Afganistan anul trecut.

interlocutor

E foarte emoțional. Ce pot să vă spun? Anja nu a fost doar colega mea. A fost o prietenă, ea a fost cea pe care am admirat-o, cineva care îmi amintea că trebuie să râd. Ea a fost profesionistă nu numai în  a face poze, dar a fost deosebită în toate. A fost dispusă să ajute oamenii. E o onoare incredibilă, dar aș vrea să schimb premiu și să fie lângă noi.

reporter

Aveti  multe în comun cu Anja Niedringhaus. Ajutati oamenii de acolo, strângand de fonduri, ducând haine donate spre persoanele din Fâșia Gaza și discutând cu victimele violenței.

 Interlocutor

De a începutul războiul am început să lucrez la un proiect personal, de care nu știam că, de fapt, lucrez la un proiect măreț. Cred că a fost parte din procesul meu de vindecare. Dar am încercat să documentez procesul de vindecare și Impactul războiului. Și, de asemenea puterea și rezistența oamenilor, de care, după 30 de ani de lucru, încă sunt uimită.Sunt  povestiri de război și suferință care documentează puterea spiritului uman.

sursa DW.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Promotor al oamenilor creativi Un medic cu litera mare Cum sa tii pasul cu timpul si sa -ti faci o cariera Fotograf din indemnul inimii Universul lui Wolfgang Becker Houellbeqc are o pozitie clara Filosoful care regândește istoria Africii Luptă impotriva schimbarilor climatice


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus