MediaPublic
Miercuri, 23 August 2017 18:25      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură Lege şi Justiţie Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Decizie irevocabilă

Luni, 29 Iunie 2015 16:32
Lege şi Justiţie
Decizie irevocabilă

 

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul avocatului împotriva deciziei de condamnare din decembrie 2014 a magistratului Nicolae Nogai, supranumit ”judecătorul raider”, după ce a legalizat neîntemeiat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt-Petersburg cu  privire la  înstrăinarea unor  pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA. Hotărârea judecătorului a fost însă anulată de instanţa superioară ca fiind ilegală. 

 

Intr-un dosar penal, magistratul a fost  învinuit de pronunţarea unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave.În 2014, aprilie  instanţa de fond l-a achitat. Procurorul General insa a tinuta ca acesta cauza sa fie examenata la Curtea de Apel Balti, prin sentinţa acestei instanţe din decembrie 2014, magistratul a fost recunoscut vinovat si condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare ,fara a avea  dreptul de a ocupa funcţia de judecător  5 ani. 

Decizia de condamnare a fost contestată de avocatul  inculpatului la Curtea Supremă de Justiţie, care pe 25 iunie. In urma examenarii minutioase  recursul avocatului  a fost declarat drept inadmisibil, fiind menţinută decizia Curţii de Apel Bălţi.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Șeful de la DOS a primit 30 de zile de arest Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon a fost citat la CNA Procedura de obrtinere a certificatului de moștenitor pentru succesori, simplificată Despre reținerea Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul Un sistem judiciar pe care mi-l doresc: modelul austriac 6 candidați la funcția de procuror general.  Urmează să fie ELIBERAT chiar din sala de judecată- spune avocatul Dezvaluiri incendiare in dosarul Filat Someri si actionari bancari in Moldova


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 21 C°
Bălţi 17 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 21 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.0099 MDL
1 USD = 17.8746 MDL
1 RUB = 0.3026 MDL
1 RON = 4.5822 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus