MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 16:07      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Nevoiti sa astepte salariu 2 luni

Joi, 06 Februarie 2014 14:04
Fălești Social
Nevoiti sa astepte salariu 2 luni

 Profesorii din raionul Făleşti spun că sunt nevoiţi să vândă la piaţă produse alimentare din gospodărie, pentru ca nu si-au primit salariile de 2 luni.Peste 300 de profesori din 15 gimnazii nu şi-au primit salariile încă pentru luna decembrie.

Cadrele didactice de la gimnaziul din satul Popovca, Făleşti spun că nu -si pot achita facturile:

"Dacă tinem o vacă, avem lapte, brânză. În loc să le mâncăm acasă,  le ducem la piaţă, stăm şi  îngheţăm pana facem o copeica".

"Este dificil  sa traiesti fără salariu. In sat nici nu ai de la cine imprumuta".

"Imi este foarte greu să mă descurc,  trăim din datorii".

Salariile profesorilor întârzie pentru ca din ianuarie 2014, a fost iniţiată procedura de trecere a instituţiei din gestiunea consiliului raional la autogestiune. Cel putin asa sustin cei din administratia raionului. 

Coducerea Direcţiei de Învăţământ a raionului Făleşti spune că  a fost nevoie de un raport financiar a Direcţiei pentru anul 2013 care nu a fost finalizat la timp. 

"În scurt timp problema se va rezolva, se lucrează intens asupra raportului de dare de seamă. Contabilii din instituţiile cu statut de instituţie publică pot efectua calculele pentru luna ianuarie, pentru ca oamenii să primească salariu pentru ianuarie", a declarat şeful adjunct al Direcţiei de Învăţământ Făleşti, Ana Jalbă.

 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 16 C°
Bălţi 16 C°
Edineţ 17 C°
Cahul 19 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus