MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 23:45      RSS RSS
Home Politic | Economic | Social | Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Cazul din Cerlina a fost finalizat după doi ani de la tragedie

Marţi, 12 Iulie 2011 12:21
Soroca
Cazul din Cerlina a fost finalizat după doi ani de la tragedie
gojeanul.com

Un caz de groază a fost investigat de procurori, în care în calitate de inculpaţi figurează cinci bărbaţi acuzaţi de tâlhărie, omor intenţionat, jaf şi circulaţia ilegală a substanţelor narcotice fără scop de înstrăinare.

Inculpaţii sunt învinuiţi că au forţat uşa de la intrare, au pătruns într-o casă din satul Cerlina raionul Soroca. Proprietarii case au fost legaţi şi stropiţi cu gaze lacrimogene, şi impuşi să le dea 20 mii de dolari. Primind refuz, pe motiv că nu dispun de bani, atacatorii le-au aplicat acestora multiple lovituri şi i-au electrocutat, în scopul determinării de a ceda banii ceruţi.

După ce au sustras din casă 1150 lei, o verighetă şi un lanţ cu cruciuliţă, au stropit victimele cu alcool, le-au dat foc şi au părăsit locul infracţiunii. Concubinii au decedat peste două săptămîni în spital.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că organizatorul crimei a fost chiar nepotul concubinei, care ştia ca aceştia dispuneau de bani, deoarece vînduse o casă într-un alt raion. Potrivit procurorilor, inculpaţii aşa şi nu au găsit banii, chiar dacă suma pe care o cereau se afla în casă.

Potrivit swerviciul de presă al Procurturii Generale, sentinţa Judecătoriei Soroca, unul dintre făptaşi a fost recent condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, iar nepotul concubinei a primit 6 ani închisoare.

Examinarea cauzei penale în privinţa celui de-al treilea inculpat a fost suspendată pe motiv de boală gravă a acestuia, iar cauza celui de-al patrulea făptaş - se examinează de un alt complet de judecată. Cu referire la al cincilea acuzat - în prezent execută o pedeapsă în Federaţia Rusă, urmînd a fi extrădat autorităţilor din Republica Moldova după executarea pedepsei.

Procuratura Generală anunţă că, sentinţa în cauză va fi atacată de procurori atît pe motive de ilegalitate, cît şi de blîndeţe a pedepsei.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Grecii aleg Noutati de la recenta Berlinala  O zonă de interes pentru vest şi est Inca o sesizare la Procuratura Generala  Surpriza Bienalei de la Venetia Comentariile de pe internet  in Europa nasc replici si ura Pentru Philipp Schaeper  tineretea este un atu Democraţii pun anumite condiţii Rezultatele selecţionatelor europene pentru preliminarele CM 2014


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău
Bălţi
Edineţ
Cahul

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus