MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 08:29      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Un model de proastă administrare a banilor

Miercuri, 11 Aprilie 2012 08:01
Briceni Social
Un model de proastă administrare a banilor
nord.md

În 2011 primăriile din raionul Briceni au ratat  34 de milioane de lei au ratat, în 2011. Acesta e raportul  Curţii de Conturi prezentat astăzi.

Astfel autorităţile locale au folosit  neregulamentar peste 24 de milioane de lei, iar  Inspectoratul Fiscal teritorial a admis  datorii de 5,4 milioane de lei în bugetul public. Primăria oraşului Briceni a acordat credite nerambursabile de peste opt milioane de lei.

Autorităţile raionului Briceni au economisit peste un milion de lei, din contul banilor destinaţi alimentaţiei copiilor,  un prânz de 06  lei, în loc de 10 lei .

Şefa Direcţie Finanţe din Briceni, Ala Burdujan a menţionat "Ei explică că nu iau produsele alimentare prin contractare, dar direct de la lideri. Acestea nu se contractau şi astfel se făcea o economie pentru hrană, ceea ce se confirmă prin diminuarea normativului pentru hrană".

"Voi parazitaţi pe spatele celor care muncesc. La 70-80 de procente se oferă din bugetul centralizat al statului. Unde-s banii? V-aţi băgat în stomacul copiilor, de la grădiniţă, de la şcoli. V-aţi băgat mâinile în buzunarul pensionarilor, care mor de foame", a accentuat  preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean.

Primarul oraşului Briceni a Mihail Gnatiuc a spus "Am solicitat de la persoanele responsabile să întocmească un raport în decurs de 2-3 zile, pentru a identifica motivele acestor nereguli."

Raportul Curţii de Conturi va fi  remis Procuraturii şi Centrului Anticorupţie pentru informare şi sesizare.
 


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău 17 C°
Bălţi 14 C°
Edineţ 14 C°
Cahul 16 C°

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus