MediaPublic
Marţi, 22 August 2017 23:44      RSS RSS
Home Politic | Economic Social Ştiinţă şi Cultură | Lege şi Justiţie | Interviu | Externe | Sport | Monden
Ultimele stiri
Anenii Noi Basarabeasca Briceni Cahul Călărași Cantemir Căușeni Cimișlia Criuleni Dondușeni Drochia Dubăsari Edineț Fălești Florești Glodeni Hîncești Ialoveni Leova mun. Bălți Mun. Bender mun. Chișinău Mun. Tiraspol Nisporeni Ocnița Orhei Rezina Rîșcani Sîngerei Șoldănești Soroca Ștefan Vodă Strășeni Taraclia Telenești Ungheni UTAG

Mercur adus din străinătate în Moldova pe cale ilegală

Vineri, 26 August 2011 13:43
Ungheni Social
Mercur adus din străinătate în Moldova pe cale ilegală

Un grup criminal, specializat în afaceri cu substanţe chimice toxice și substanțe psihotrope au fost reţinuţi ziele trecute. Cei doi bussinesmani au fost surpinși de poliție în momentul în care au primit bani de la o persoană pentru 2 kg de mercur şi 2. 000 tablete „tramadol”. Potrivit serviciului de presă al MAI, grupul urma să vândă 2-3 kg de mercur la preţul de 100.000 euro.

Imediat, oamenii legii au creat un grup special compus din colaboratorii operativi ai Directiei, menit să prevină infracțiunea și să rețină suspecții.

Astfel, a fost efectuată o achiziţie de control a 1 gram de mercur, care, fiind supus expertizei, s-a dovedit a fi toxic, fiind utilizat la uzinele chimice: "Poliția a stabilit, de asemenea că, grupul infracțional este format din două persoane: o femeie și un bărbat, care pe lângă mercur au mai propus spre comercializare pastile „extazy” şi „tramadol”. Oamenii legii au stabilit că femeia este, de facto, posesoarea mărfii, iar bărbatul este cel care se ocupă nemijlocit de vânzare. De asemenea, forțele de ordine au constatat că, substanța chimică era sustrasă de la o uzină din Federația Rusă iar pastilele își aveau originea din România", informează serviciul de presă MAI.

Pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale pentru încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice  şi circulaţia ilegală a substanţelor psihotrope în scop de înstrăinare. Dacă suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate de până la 7 ani.


Media Public
Cuvinte cheie:Din aceeaşi categorie
Gripa se face simtita Barcelona întotdeauna  te atrage Anul 2017, anul cocoşului de foc. Topinamburul, misteriosul cartof care reglează glicemia Cine a acumulat mai multe voturi la scrutinul transnistrean Lucruri uimitoare Din 2017, vârsta de pensionare va fi majorată la bărbați până la 65 de ani, iar la femei - 62 de ani! Pensiile vor fi calculate după o formulă nouă Dosarul produselor alterate Decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”


Tu si Legea
 

Tu si Legea


Meteo

Chişinău
Bălţi
Edineţ
Cahul

Curs valutar

1 EUR = 21.003 MDL
1 USD = 17.8649 MDL
1 RUB = 0.3029 MDL
1 RON = 4.5769 MDL

Sondaj


MediaPublic RSS | Publicitate | Ajutor | Contacte
Acasă | Sus